Rádi experimentujete nebo chcete překvapit svou rodinu něčím netradičním?
Zkoušeli jste už zmrzlinu s levandulí? S námi si takovou lahůdku můžete připravit v pohodlí svého domova. Takovou, kterou budou milovat děti i dospělí. Jednoduchý recept je vhodný jako točená zmrzlina do přístroje i jako kopečková do misky nebo kornoutku.
Připravte si!
2,5 lžičky sušené levandule (trochu i na zdobení)
3 žloutky
3 lžíce cukru
10 dkg tekutého medu
250 ml šlehačky (min. 30%)
4 cl oblíbeného likéru
Jak na to?
Levanduli spařte 125 ml vařící vody a nechte odstát alespoň 5-7 minut. Následně scedíme a necháme lístky vychládnout. Mezitím si ve vodní lázni připravíme do pěny žloutky s cukrem, do kterých pak postupně přidáme med. Za stálého míchání opatrně chladíme. Přidáme vyluhovanou levanduli, oblíbený likér a ušlehanou šlehačku, kterou ale velice opatrně vmícháváme. Připravenou směs přelijeme do nádoby na zmrzlinu, zakryjeme potravinářskou fólií a zachladíme. Ideální doba chlazení je přes noc, min. ale 6 hodin. Levandulová zmrzlina je připravena k podávání!
Související články:
Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje
Ochuťte si zmrzlinu podle svého!